«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ομαλότητα, για να μην μπει σε νέες περιπέτειες»

Η ΝΔ όταν μιλάει για σταθερότητα εννοεί σταθερότητα στην αντιλαϊκή πολιτική, στα δεσμά της ΕΕ. Σταθερότητα στις ουρές του ΟΑΕΔ, στη δουλειά για πενταροδεκάρες. Όταν μιλάει για ομαλότητα εννοεί να προχωράνε χωρίς εμπόδια οι κατευθύνσεις της ΕΕ, οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων.

 

 

  • Η καπιταλιστική ανάκαμψη την οποία διαφημίζει η ΝΔ, αλλά και άλλες δυνάμεις δε σημαίνει κα ανάκαμψη δικαιωμάτων, δε σημαίνει και ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι οικογένειες μας τα προηγούμενα χρόνια, πολύ περισσότερο των σύγχρονων αναγκών μας. Θα γίνει πάνω στα ερείπια της ζωής και των δικαιωμάτων μας. Η ζωή της νεολαίας θα συνεχίσει να είναι σφαγείο στα πλαίσια του συστήματος που οδήγησε στην κρίση και στη λαϊκή χρεοκοπία. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του τουρισμού. Οι ξενοδόχοι μπορεί να κολυμπάνε στα κέρδη, αλλά για τους εργαζόμενους του κλάδου αυτό σημαίνει εξοντωτικά ωράρια, voucher, απληρωσιές, τσακισμένοι μισθοί.

  • Η καπιταλιστική ανάκαμψη δε θα δώσει δουλειά στους 1.500.000 ανέργους, στο 50% της νεολαίας που είναι άνεργη. Θα συνεχίσει να χτυπάει κόκκινο η ανεργία. Οι όποιες επενδύσεις θα γίνουν με κριτήριο αποκλειστικά την καπιταλιστική κερδοφορία, με ελάχιστες θέσεις εργασίας και αυτές με τσακισμένα δικαιώματα και μισθούς. Το μέλλον που ετοιμάζουν για τη νεολαία είναι η εργασιακή περιπλάνηση εφ’ όρου ζωής μέσα από προγράμματα υπερεκμετάλλευσης, τα οποία βρίσκονται μέσα στις κατευθύνσεις της ΕΕ.

  • Η καπιταλιστική ανάκαμψη δε θα εξασφαλίσει δημόσια και δωρεάν παιδεία. Δε θα πάψουν τα σχολεία να είναι πανάκριβα εξεταστικά κέντρα. Θα συνεχίσουν να ορθώνονται μεγάλα εμπόδια στους νέους των εργατικών-λαϊκών οικογενειών που θέλουν να σπουδάσουν σε ένα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Θα υλοποιούνται οι κατευθύνσεις της ΕΕ που θέλουν τους φοιτητές «πελάτες», που μας στερεί το δικαίωμα στην ολόπλευρη μόρφωση.

  • Η σταθερότητα που προπαγανδίζει η ΝΔ και άλλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) σημαίνει ισοπέδωση της ζωής της νεολαίας. Τα περί “νέων περιπετειών” και η κινδυνολογία που καλλιεργεί η κυβέρνηση δεν απευθύνονται στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε είναι δεσμευμένος στην ΕΕ και στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι θα υπηρετήσει τις απαιτήσεις τους. Η κινδυνολογία της ΝΔ απευθύνεται στο λαό και στη νεολαία για να μείνουν εγκλωβισμένοι, να υποταχτούν στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-κυβερνήσεων. Στο πρόσωπο της ΝΔ, της συγκυβέρνησης πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική του κεφαλαίου συνολικά, οι κατευθύνσεις της ΕΕ.

Νεο Σποτ της ΚΝΕ για τις Εκλογες

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ SPOT ΤΟΥ ΚΚΕ

Ημερολόγιο