«Να φύγουν αυτοί μπας και γίνει τίποτα καλύτερο…»

  • Πάντα η λογική του “μικρότερου κακού” οδηγεί σε νέα δεινά. Δεν αρκεί κάθε φορά η τιμωρία ενός κόμματος, μίας κυβέρνησης. Κυβερνήσεις έχουν “τιμωρηθεί” και έχουν αλλάξει δεκάδες φορές. Αυτό που χρειάζεται είναι να τιμωρηθεί το εκμεταλλευτικό σύστημα, συνολικά η πολιτική που μας έφερε ως εδώ. Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα το στέλνει μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ.

  • Την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ όλοι οι παράγοντες που επιδεινώνουν τη ζωή μας. Τα δεσμά της ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, το χρέος, οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Με αυτά τα δεδομένα όποια κυβέρνηση και αν προκύψει στις 26 Γενάρη θα κινηθεί στον ίδιο δρόμο αφού δεν θα αμφισβητεί αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο. Καμία κυβέρνηση που κινείται εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος δε θα δώσει πίσω όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης, πολύ περισσότερο δε θα ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Γι’ αυτό η νεολαία πρέπει να έχει πιο δυνατή τη δική της δύναμη αγώνα και λαϊκής αντιπολίτευσης, πιο δυνατό το ΚΚΕ.

     

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει εγγυήσεις στην ΕΕ και τους εκμεταλλευτές. Από το 2012 μέχρι τώρα δίνει συνεχώς εξετάσεις και διαπιστευτήρια ότι μπορεί να διαχειριστεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Στο Κόμο, το Τέξας, στο ΣΕΒ, στα διάφορα φόρα μεγαλοεπιχειρηματιών, ντόπιων και ξένων. Ακόμα και οι διακηρύξεις του για κατάργηση των μνημονίων ήταν κούφιες και έχουν πάει περίπατο. Πλέον κάνει λόγο για “έντιμο συμβιβασμό” με τους εταίρους, για διαπραγμάτευση με βάση το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Σαν κόμμα διαφέρει από την ΝΔ. Δεν ταυτίζονται. Η ουσία, όμως, είναι πως συναντιούνται αφού και οι δύο:

 

  • είναι με την ΕΕ, δηλαδή την ένωση των καπιταλιστικών κρατών της Ευρώπης, αποδέχονται τη στρατηγική της. Δεν αμφισβητούν τα μνημόνια διαρκείας που έχει αποφασίσει η ΕΕ για όλα τα κράτη μέλη της, την αυστηρή επιτήρησή της για το πώς προχωράνε τα αντιλαϊκά μέτρα. Η ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, οι κατευθύνσεις της εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται από όλων των ειδών τις κυβερνήσεις, σοσιαλδημοκρατικές, φιλελευθέρες, «αριστερές».

  • αναγνωρίζουν το χρέος. Καλούν το λαό να το πληρώσει, αν και δεν το δημιούργησε. Για να ξεπληρωθεί αυτό το χρέος υποθηκεύεται για πολλά χρόνια ακόμα το μέλλον της νεολαίας.

  • πασχίζουν για την καπιταλιστική ανάκαμψη. Και η ανάπτυξη που διαφημίζει η ΝΔ, και η “παραγωγική ανασυγκρότηση” που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει από το ξεζούμισμα των εργαζομένων. Θα γίνουν στο έδαφος των ψηφισμένων αντεργατικών νόμων που κανείς τους δε λέει ότι θα τους καταργήσει. Ανταγωνίζονται για το ποιος θα πετάξει ψίχουλα στις λαϊκές οικογένειες και αυτά αν το επιτρέπει η ΕΕ και η ανάκαμψη των κερδών των λίγων, ενώ σε αυτούς υπόσχονται πολλά περισσότερα.

  • “Κάτι καλύτερο” για τη νεολαία θα γίνει πράξη με ένταση της πάλης, με ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας. Δυναμώνοντας τη διεκδίκηση για να ξαναπάρουν οι οικογένειές μας πίσω όσα χάσαμε τα προηγούμενα χρόνια και συνολικά για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δυναμώνοντας τους αγώνες με προοπτική να ζήσουμε καλύτερα με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες. Γι’ αυτό την επόμενη μέρα χρειαζόμαστε δυνατό ΚΚΕ.

Νεο Σποτ της ΚΝΕ για τις Εκλογες

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ SPOT ΤΟΥ ΚΚΕ

Ημερολόγιο