«Γιατί το ΚΚΕ να μη δώσει έστω ανοχή σε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;»

  •      Το ζήτημα της συμμετοχής ή ανοχής του ΚΚΕ σε μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε τεθεί στις εκλογές του 2012. Η συζήτηση τότε ήταν για μία κυβέρνηση που θα καταργούσε από την πρώτη μέρα το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους. Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια και δικαιώθηκε για τη στάση του απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τις κούφιες, όπως αποδείχτηκε, διακηρύξεις του. 
  •     Όποιος ζητάει ανοχή έχει λερωμένη τη φωλιά του. Ακόμα και η λέξη “ανοχή” προδίδει την ενοχή τους. Γιατί να φοβούνται τη λαϊκή συμμετοχή, την φωνή των αγώνων, αφού λένε ότι έχουν τη λύση για τα προβλήματα της νεολαίας; Αυτό που θέλουν από τη νεολαία και το λαό ουσιαστικά είναι λευκή επιταγή.
  •      Αν κάνει κάτι τέτοιο το ΚΚΕ θα πάψει να είναι αξιόπιστο. Το ΚΚΕ είναι κόμμα εγγύηση για τη νεολαία και το λαό, γιατί συγκρούεται με το σύστημα και τους εκπροσώπους του. Γιατί παλεύει καθημερινά με στόχο να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία.
  •     Την μπανανόφλουδα της ανοχής δεν πρέπει να την πατήσει κανείς, είτε προκύψει κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ από την επόμενη μέρα των εκλογών, άσχετα από το ποιο κόμμα ή κόμματα θα είναι στην κυβέρνηση, θα είναι στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Για να παρθούνε πίσω τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων, να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, να πάρουμε έστω και μικρές ανάσες ανακούφισης. Θα παλεύει σταθερά μέχρι να γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.

 

Γιατί να ψηφίσω ΚΚΕ αφού δε θέλει να κυβερνήσει;

  •      Ίσα-ίσα. Το ΚΚΕ παλεύει για να πάρει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της την εξουσία. Στην κυβέρνηση της εργατικής εξουσίας το ΚΚΕ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Θα πρωτοστατήσει για την οργάνωση της νέας κοινωνίας, για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην άσκηση και τον έλεγχο της δικής τους εξουσίας. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι  “βουλευτές”, θα είναι αιρετοί και ανακλητοί, θα λογοδοτούν σε αυτούς που τους εξέλεξαν, δεν θα έχουν κανένα υλικό προνόμιο.
  •       Στον καπιταλισμό την εξουσία την έχουν οι εκμεταλλευτές. Αυτούς υπηρετούν και οι κυβερνήσεις, είναι όργανά τους. Οι κυβερνήσεις στο έδαφος αυτού του συστήματος άσχετα αν αυτοπροσδιορίζονται “αριστερές”, “προοδευτικές” ή οτιδήποτε άλλο δουλεύουν για τα συμφέροντα τους, υλοποιούν τις απαιτήσεις τους. Καμιά κυβέρνηση που κινείται μέσα στα πλαίσια της ΕΕ και του εκμεταλλευτικού συστήματος δε θα αποφασίσει την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι οικογένειές μας τα προηγούμενα χρόνια, πολύ περισσότερο να εξασφαλίσει σύγχρονα δικαιώματα για το λαό και τη νεολαία.  Όσο οι εκμεταλλευτές έχουν την εξουσία, ο λαός και η νεολαία θα είναι στην αντιπολίτευση. Από αυτή τη μεριά θα είναι και το ΚΚΕ. Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι να δυναμώσει η εργατική-λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην εξουσία των εκμεταλλευτών και τις κυβερνήσεις τους, που θα οργανώνει την αντίσταση, τη διεκδίκηση. Σε αυτήν την υπόθεση δίνει όλες του τις δυνάμεις το ΚΚΕ, γι’ αυτό την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να είναι πιο δυνατό.
  •      Οι λεγόμενες αριστερές κυβερνήσεις στην Ευρώπη (π.χ. πριν κάποια χρόνια σε Γαλλία, Ιταλία), στις οποίες συμμετείχαν και κομμουνιστές, όχι μόνο δεν έδωσαν ανάσες στο λαό αλλά εφάρμοσαν κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ, υλοποίησαν τις απαιτήσεις των εκμεταλλευτών. Ακόμα και αν είχαν αγνές προθέσεις (και όχι προθέσεις “έντιμου συμβιβασμού” με τα κοράκια της ΕΕ όπως έχει ο ΣΥΡΙΖΑ) οδηγήθηκαν σε αδιέξοδα, ψήφισαν αντιλαϊκά μέτρα. Ενώ μετά το πέρας της αριστερής κυβέρνησης, δυνάμωσε η απογοήτευση και η συντηρητικοποίηση (π.χ. Γαλλία, που τώρα πλέον βγαίνει πρώτο κόμμα η Λεπέν), το κίνημα πήγε χρόνια πίσω.
  •  Γι’ αυτό το ΚΚΕ είναι εγγύηση. Γιατί δε δέχεται να πουλήσει τα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας για μερικές υπουργικές καρέκλες, για συγχαρίκια από τους εκμεταλλευτές του λαού. Παλεύει για να πάρει ο λαός την εξουσία.

Νεο Σποτ της ΚΝΕ για τις Εκλογες

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ SPOT ΤΟΥ ΚΚΕ

Ημερολόγιο