Skip to content

Tο πραγµατικό δίληµµα για τον λαό µπροστά στις εκλογές  είναι εντελώς διαφορετικό:Δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο λαός!

Dynato_KKE
Date:
Μαΐ 2, 2023

 

Tο πραγµατικό δίληµµα για τον λαό µπροστά στις εκλογές  είναι εντελώς διαφορετικό από τα διλήµµατα που θέτουν η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

O λαός έχει συµφέρον να είναι αδύναµα όλα τα αστικά κόµµατα που κυβέρνησαν. 
Όποια κόµµατα και αν συµµετέχουν στην επόµενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιο χρώµα κι αν έχει,
είτε µε τη ΝΔ, 
είτε µε το ΣΥΡΙΖΑ,
µε ή χωρίς το ΠΑΣΟΚ ή άλλους, 
είναι ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟΙ.

 

Στα συµφέροντα των funds και των τραπεζών. Από τώρα δροµολογείται πογκρόµ ενάντια στα σπίτια και την περιουσία του λαού, µε βάση τους νόµους του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ και την απόφαση του Αρείου πάγου.

Στα πολεµικά ιµπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ στον ανταγωνισµό τους µε την Ρωσία. Συµφωνούν όλοι µαζί στην περαιτέρω συµµετοχή της Ελλάδας στον πόλεµο στην Ουκρανία ακόµα και µε την αποστολή προσωπικού πέρα από την αποστολή οπλισµού στο καθεστώς Ζελένσκι.

Στους στόχους των επιχειρηµατικών οµίλων για νέα και µεγάλα κέρδη σε βάρος των εργαζοµένων. Συµφωνούν στην καθήλωση του κατώτατου µισθού, στη διατήρηση των µνηµονιακών και µεταµνηµονιακών νόµων και δεσµεύσεων που «λύνουν» τα χέρια της εργοδοσίας.

Στους αντιασφαλιστικούς νόµους που έχουν ψηφίσει. Διαγωνίζονται για το ποιος θα διασφαλίσει, χωρίς αντιδράσεις, ότι τα κλεµµένα δισεκατοµµύρια των συνταξιούχων δεν θα επιστραφούν ποτέ στους δικαιούχους τους.

Στην πολιτική της ΕΕ για την “απελευθέρωση” της ενέργειας και την δήθεν “πράσινη” ανάπτυξη που εκτοξεύει από την µια την ενεργειακή φτώχεια για τον λαό και από την αλλη απογειώνει τα κέρδη των οµίλων της ενέργειας.

Στους στόχους του ταµείου ανάκαµψης της ΕΕ. Όλοι µαζί το ψηφίσαν και τώρα, µε µοιρασµένους ρόλους, κοροϊδεύουν τον λαό ότι τάχα µπορεί αυτό το υπερµνηµόνιο να έχει και θετικά για τον λαό! Τσακώνονται  µεταξύ τους ποιοι επιχειρηµατικοί όµιλοι θα “απορροφήσουν” αυτά τα χρήµατα, που συσσωρεύτηκαν πάλι από τον λαό!

Στον στόχο του κεφαλαίου, που είναι να πληρώσει πάλι ο λαός τα σπασµένα. Στήνουν σόου για τα pass και τα καλάθια, αλλά από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφιση από την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια γιατί αυτές οι προτάσεις θίγουν τα προνόµια των λίγων. Οι διαφορές στις προτάσεις των άλλων κοµµάτων είναι από ποια τσέπη θα πληρώσει ο λαός.

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ & το ΠΑΣΟΚ:

  • Όταν λένε ότι οι προτάσεις τους είναι κοστολογηµένες εννοούν ότι θα πληρώνει το µόνιµο υποζύγιο, ο λαός.
  • Όταν λένε ότι παίρνουν υπόψη “τις αντοχές της οικονοµίας” εννοούν οτι ο λαός θα ζει έτσι όπως ορίζουν τα κέρδη των επιχειρηµατικών οµίλων. 
  • Όταν λένε ότι οι προτάσεις τους είναι νοικοκυρεµένες εννοούν ότι θα συνεχίζονται τα διάφορα προνόµια στις µεγάλες εταιρείες. 
  • Όταν λένε ότι οι προτάσεις τους είναι ρεαλιστικές εννοούν ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει δισεκατοµµύρια κάθε χρόνο για το ΝΑΤΟ και να ασφυκτιά στο στενό κορσέ της ΕΕ.

Συµφωνούν στα «µεγάλα», γι’ αυτό στήνουν αποπροσανατολιστικούς καυγάδες. Όµως ταυτόχρονα:

  • Η ΝΔ δεν έχει πρόβληµα να ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε κρίσιµα αντιλαϊκά νοµοσχέδια του Μητσοτάκη.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόβληµα να παραδέχεται πως µε την ΝΔ “δεν έχουµε καµία διαφορά σε  σοβαρά ζητήµατα”, όπως και η ΝΔ δεν έχει πρόβληµα να παραδεχτεί πως δεν έχει διαφορές µε το ΣΥΡΙΖΑ σε “στρατηγικά ζητήµατα”.
  • Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί το ρόλο της “τσόντας” σε όποιο κυβερνητικό σχήµα προκύψει, επιβεβαιώνοντας και µε αυτόν τον τρόπο, το κοινό έδαφος που µοιράζονται µεταξύ τους τα κόµµατα του κεφαλαίου.
  • Το Μέρα25 δηλώνει ότι πριν τις εκλογές µπορεί να συζητήσει µε οποιονδήποτε για σχηµατισµό κυβέρνησης!


#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ, στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές, στους καθηµερινούς αγώνες κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική!

Εµείς είµαστε “κολληµένοι” µε τα συµφέροντα των πολλών!

Το ΚΚΕ δεν έχει απλά διαφορές, αλλά βρίσκεται απέναντι στα συµφέροντα των επιχειρηµατικών οµίλων, τις κυβερνήσεις και τα κόµµατά τους. Το ΚΚΕ δεν έχει δεσµεύσεις στις εγχώριες και διεθνείς ελίτ.

Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση:

  • Για την ανάπτυξη µαζικών, αποφασιστικών αγώνων για την υπεράσπιση του λαού έξω και µέσα στη Βουλή.
  • Για να πληρώσουν τα σπασµένα οι επιχειρηµατικοί όµιλοι και όχι ο λαός. 
  • Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ µένει στο ΚΚΕ. Δεν θα µεταλλαχτεί ούτε σε στήριξη, ούτε σε ανοχή σε καµία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει, όποια κόµµατα κι αν την αποτελούν. Γιατί έτσι το ΚΚΕ αναλαµβάνει την ευθύνη του απέναντι στο λαό.
  • Γιατί πρόοδος σηµαίνει πάλη για το δίκιο των πολλών, σηµαίνει σύγκρουση µε το διεφθαρµένο καπιταλιστικό σύστηµα και όχι «διαβατήριο» για κυβερνητικές καρέκλες στα πλαίσιά του.

Το πραγµατικά προοδευτικό σήµερα βρίσκεται στη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης, της νέας γενιάς, των αυτοαπασχολουµένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των γυναικών, των επιστηµόνων, των καλλιτεχνών.

Πιο δυνατό ΚΚΕ 
Γιατί η ειρήνη και η σταθερότητα για τους λαούς µπορεί να βασιστεί µόνο στην συνεργασία τους, στην κοινή τους πάλη ενάντια στις κυβερνήσεις και τις ιµπεριαλιστικές συµµαχίες, που σπέρνουν το «διαίρει και βασίλευε» στους πολλούς, για να κερδίζουν οι λίγοι. Η αλληλεγγύη στους λαούς της Συρίας και της Τουρκίας, έκανε κρότο και έστειλε µήνυµα: οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν µεταξύ τους!

Πιο δυνατό ΚΚΕ
Γιατί δεν δείχνει καµία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, όποιο µανδύα κι αν αυτή φοράει. Γιατί αποκαλύπτει ότι σήµερα υπάρχει λύση υπέρ του εργαζόµενου λαού στη σύγκρουση µε το σάπιο σύστηµα και τις κυβερνήσεις του.

Πιο δυνατό ΚΚΕ
Για να δυναµώσουν οι ελπιδοφόρες εστίες αντίστασης, να ενωθούν σε ένα µεγάλο πανελλαδικό κίνηµα πάλης και ανατροπής. Εκεί θα κατατεθεί όλη η δύναµη του ΚΚΕ την επόµενη µέρα των εκλογών.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
Γιατί µόνο ο λαός σώζει τον λαό!
ΜΕ ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ