Skip to content

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι γνήσια αντιπολεµική!:Νέοι στρατευμένοι μπορείτε να κάνετε τη διαφορά!

Fantaroi_Thumbnail
Date:
Μαΐ 18, 2023

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι γνήσια αντιπολεµική, απάντηση στην επιθετική πολιτική της κυβέρνησης της Ν∆, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, που µπλέκουν διαχρονικά τον λαό σε πολεµικές επιχειρήσεις, ασκήσεις, µε το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Με δυνατό ΚΚΕ µπορείτε να διεκδικήσετε τη ζωή στο παρόν και το µέλλον σας, µε τις αξίες και τα ιδανικά που σας αξίζουν!
Μαζί µε τους χιλιάδες φοιτητών, µαθητών και εργαζοµένων, τη λαοθάλασσα ελπίδας και διεκδίκησης που κατέκλυσε όλη τη χώρα φωνάζοντας: «Ναι! Μπορούµε να ζήσουµε καλύτερα! Υπάρχουν σήµερα όλες οι δυνατότητες!»
Είναι στο χέρι µας να τα καταφέρουµε! Την εποµένη των εκλογών οι φαντάροι και οι οικογένειές τους πρέπει να γνωρίζουν πως όποια
κυβέρνηση κι αν αναλάβει τη διαχείριση του κράτους, αυτό θα είναι φιλικό και ασφαλές για τους επενδυτές και την κερδοφορία τους, αλλά εχθρικό και επικίνδυνο για τον λαό, τη νεολαία και τις ανάγκες τους!

Διάβασε την Ανακοίνωση σε PDF

 

Οι ζωές µας - Τα κέρδη τους!

Το έγκληµα στα Τέµπη δεν πρέπει να ξεχαστεί – Όλων των νεκρών να γίνουµε φωνή!

Tο «µετρηθήκαµε και είµαστε λιγότεροι» επανέρχεται ξανά και ξανά!

Tο «∆εν γίνεται να ζούµε από τύχη» έχει ακουστεί από όλα τα στόµατα!

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας στέλνουν τους φαντάρους να χρυσοπληρώνουν από την τσέπη τους για τις µετακινήσεις τους τα τραίνα των Τεµπών, τα ΚΤΕΛ της «κακιάς υµφοράς», τα C – 130 που µισολειτουργούν ή τα σαπάκια των εφοπλιστών στο Αιγαίο.

«∆εν ξέρουµε τι µας ξηµερώνει» είπαµε και µε την τραγωδία της Μάνδρας και το Μάτι µε τις εγκληµατικές ευθύνες του κράτους και όλων των κυβερνήσεων να οδηγούν σε δεκάδες νεκρούς. Το είπαµε πάλι σε κάθε φυσικό φαινόµενο, στο οποίο για όλες τις κυβερνήσεις ήταν κόστος η προστασία και η πρόληψη της ζωής µας, είτε σε µία βροχή, σε έναν χιονιά, σε µία πυρκαγιά, σε έναν σεισµό.

Ακόµα και µέσα στην πανδηµία, έµπαινε το ζύγι κόστους οφέλους, κι ενώ η κάθε οικογένεια µετρούσε κι έναν νεκρό, κάποιοι επιχειρηµατικοί όµιλοι στην Υγεία, το Φάρµακο κ.α. µέτραγαν έκρηξη κερδών. Τα αλλεπάλληλα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, οι δολοφονίες νέων γυναικών, η παιδεραστία, οι δολοφονικές επιθέσεις οπαδικών στρατών. Αυτά τα περιστατικά σήψης είναι δηµιούργηµα του σάπιου - βάρβαρου εκµεταλλευτικού συστήµατος που δεν λογαριάζει τίποτα µπροστά στο κέρδος!

 

Την ίδια κατάσταση συναντά και ο φαντάρος στη θητεία του!

  • Όταν φαντάροι διαµαρτύρονται, όπως έχουν κάθε δικαίωµα, για τις απαράδεκτες και επικίνδυνες εγκαταστάσεις και συνθήκες διαβίωσης, σε ορισµένα στρατόπεδα, όπως επανειληµµένα συµβαίνει το ΚΕΠΒ Θήβας, τους τροµοκρατούν να κλείσουν το στόµα τους.
  • Όταν ζητάνε να µετακινούνται δωρεάν, το αυτονόητο δηλαδή, τους βάζουν στα C - 130 της Πολεµικής Αεροπορίας υπογράφοντας δήλωση πως δεν έχουν κάποια απαίτηση από το κράτος αν γίνει κάποιο δυστύχηµα ή ατύχηµα.
  • Όταν καταδικάζουν τον πόλεµο και την εµπλοκή της χώρας σε αυτόν, τους φορτώνει φυλακές και τους στέλνει στο Στρατοδικείο!

 

∆εν φταίει «η κακιά η (χ)ώρα», φταίνε το κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα!

Είτε µε κυβέρνηση Ν∆, είτε µε ΣΥΡΙΖΑ στα στρατόπεδα δρούσαν και δρουν νεοναζί εθνικιστές που προπαγανδίζουν τις εγκληµατικές ρητορικές θέσεις τους, προσπαθώντας να ταυτίσουν τον λαό, την πατρίδα και τα δικαιώµατά τους µε την επιθετικότητα και τις ανάγκες µερίδας των επιχειρηµατικών οµίλων και των κυβερνήσεών τους για κερδοφόρες επενδύσεις σε νέες αγορές εκτός συνόρων «βαµµένες µε αίµα». Τα εθνικιστικά συνθήµατα που σπέρνουν το µίσος ανάµεσα στους λαούς αυτά τα συµφέροντα υπηρετούν και σε τίποτα την προστασία των συνόρων από τη σκοπιά των λαϊκών συµφερόντων.

Είτε µε κυβέρνηση Ν∆, είτε µε ΣΥΡΙΖΑ στους φαντάρους λένε «εδώ δεν έχεις τα ίδια δικαιώµατα µε έξω», «εδώ είναι Στρατός, σταµατάς να έχεις γνώµη και άποψη», «κάνε ό,τι σου λένε και θα περάσει» είναι βαθιά αντιδραστικές, επικίνδυνες θεωρίες και πρακτικές που θυµίζουν τις πιο µαύρες σελίδες της ιστορίας, για τις οποίες ο λαός έδωσε µέχρι και το αίµα του για τις στείλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

 

Το ΚΚΕ σας λέει καθαρά πως:

Την περίοδο της θητείας σας δεν χάνετε κανένα κοινωνικό ή πολιτικό σας δικαίωµα!

Μπορείτε να εκφράζετε ελεύθερα και ανεµπόδιστα τη γνώµη και την άποψή σας!

 

Γιατί είτε µε κυβέρνηση Ν∆ είτε µε ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ και πάλι θα:

  • Είναι κόστος η αύξηση του «µισθού» ανέκδοτο των 8,62 ευρώ/µήνα, αλλά «εθνικό όφελος» τα 7,4 δισεκατοµµύρια που πλήρωσε ο ελληνικός λαός το 2022 για στρατιωτικούς εξοπλισμούς  µε απόφαση του ΝΑΤΟ για τις ανάγκες του.
  • Είναι κόστος οι δωρεάν και ασφαλείς µετακινήσεις όλη την περίοδο της θητείας, αλλά «εθνικό συµφέρον» οι δεκάδες αποστολές σε πολεµικές επιχειρήσεις, ασκήσεις κ.α. στο πλαίσιο του πολέµου ανάµεσα σε ΗΠΑ - ΕΕ µε Ρωσία στα εδάφη της Ουκρανίας.
  • Είναι κόστος οι ασφαλείς εγκαταστάσεις, η ανθρώπινη διαβίωση, η καθαριότητα και το σωστό φαγητό για τους φαντάρους, αλλά «αναβάθµιση της χώρας» η παράδοση στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδοµών για τη µετατροπή τους σε ορµητήρια στρατευµάτων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
  • Είναι κόστος συνολικά οι ανάγκες των στρατευµένων και των οικογενειών τους την περίοδο της θητείας που κοστίζει συνολικά περίπου 3.000 µε 4.000 ευρώ και κανείς δεν τους ρωτά «πού θα τα βρούνε», αλλά «εθνικό συµφέρον» το κόστος και οι τεράστιοι κίνδυνοι που προκύπτουν από τη συµµετοχή της χώρας και των Ενόπλων ∆υνάµεων στις επεµβάσεις, τις επιχειρήσεις και τους πολέµους στους οποίους συµµετέχουν µε το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και µε τις συµφωνίες µε τα κράτη δολοφόνοι των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ, των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων κ.ά.

 

Ο πόλεµος στην Ουκρανία, η εµπλοκή της Ελλάδας και οι ανταγωνισµοί στην περιοχή µας

Ο ιµπεριαλιστικός πόλεµος στην Ουκρανία, ανάµεσα στο ευρωατλαντικό µπλοκ από τη µία και τη Ρωσία µε τους συµµάχους της από την άλλη, κλιµακώνεται. Ενισχύεται η σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνας για την πρωτοκαθεδρία στο παγκόσµιο ιµπεριαλιστικό σύστηµα και οξύνονται οι αντιθέσεις στο εσωτερικό «παραδοσιακών» συµµαχιών, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ. Εντείνεται η εµπλοκή της Ελλάδας τόσο στους πολεµικούς σχεδιασµούς, όσο και στον ενεργειακό πόλεµο και τους οικονοµικούς ανταγωνισµούς. Πολλαπλασιάζονται οι κίνδυνοι για τον λαό και τη χώρα ακόµα περισσότερο από την όξυνση των αντιθέσεων στην περιοχή και τα επιθετικά σχέδια της τουρκικής αστικής τάξης που παζαρεύει τη σχέση της µε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά και οι οικονοµικές εξελίξεις στη χώρα µας οδηγούν µε µαθηµατική ακρίβεια στην παραπέρα όξυνση του συνόλου των εργατικών - λαϊκών προβληµάτων.

Η µετατροπή της χώρας και των στρατοπέδων σε ορµητήρια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, σηµαίνει ότι ανά πάσα στιγµή θα µπορούσε να εκτροχιαστεί αµαξοστοιχία µε πολεµικό υλικό, πυροµαχικά µε τραγικά αποτελέσµατα για το λαό.

 

∆απάνες των κρατών-µελών του ΝΑΤΟ:

Ένας από τους πιο αντιπροσωπευτικούς δείκτες, που αποτυπώνει την όξυνση των ιµπεριαλιστικών ανταγωνισµών και την πολεµική προπαρασκευή, που χτύπησε για άλλη µια χρονιά «ταβάνι» είναι ότι τα 30 κράτη - µέλη του ΝΑΤΟ δαπάνησαν πάνω από 1,2 τρισ. δολάρια το 2022 για την ενίσχυση των στρατών τους, ποσό αυξηµένο κατά 2,2% σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά, σύµφωνα µε την ετήσια έκθεση του ΝΑΤΟ.

 

∆απάνες της Ελλάδας για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ:

  1. Η Ελλάδα εμφανίζεται να δαπανά το 2022 7,4 δισ. ευρώ, πολύ πάνω κι από τα 6,7 δισ. του 2021, που θεωρείται το υψηλότερο έως τότε ποσό που πήγε σε τέτοιες δαπάνες. Το ποσό αναλογεί σε 3,54% του ΑΕΠ, πολύ πάνω από τη ΝΑΤΟική νόρμα 2% ετησίως του ΑΕΠ κάθε κρά- τους-μέλους να πηγαίνει σε στρατιωτικές δαπάνες. Μάλιστα, όπως και το 2021 (με το 3,7% τότε), έτσι και το 2022 η Ελλάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στον σχετικό δείκτη, καθώς προσπερνά και τις ΗΠΑ, που το 2022 δαπάνησαν το 3,46% (και το 2021 το 3,48%) του ΑΕΠ τους για τα πολεμικά τους σχέδια.
  2. ∆εν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η Ελλάδα ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί, σταθερά πάνω από το 2% του ΑΕΠ, είτε με κυβέρνηση Ν∆ είτε με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Οι στρατιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 78,10% από το 2014 μέχρι το 2022 με κυβερνήσεις Ν∆ και ΣΥΡΙΖΑ, αντανακλώντας τη βαθύτερη εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια, με την υλοποίηση του ελληνοαμερικανικού «Στρατηγικού ∆ιαλόγου» και τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. !!! Oι δαπάνες αυτές δεν έχουν για προτεραιότητα την άμυνα της χώρας, αλλά την υποστήριξη των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών και η εμπλοκή της χώρας σ’ αυτούς όχι μόνο δεν θωρακίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα, αλλά τα εκθέτει σε ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους.

 

Χρειαζόμαστε πιο δυνατό ΚΚΕ! Για να είμαστε όλοι εμείς πιο δυνατοί!

∆υνατό ΚΚΕ σημαίνει απόρριψη των θεωριών για «ΝΑΤΟικά σύνορα», «ΝΑΤΟϊκά νησιά» και μοιράσματα του Αιγαίου!
Η πατρίδα μας μπορεί να έχει καλύτερο μέλλον!
Οι νέοι με τον αγώνα τους, με το ΚΚΕ μαζί, μπορούν να το κάνουν πράξη!

Ειδικά μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο να αποτελέσει η σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στην Ουκρανία τη θρυαλλίδα ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Είναι αισιόδοξο στοιχείο ότι σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες δεν εμπιστεύεται το ΝΑΤΟ. ∆εν είναι μόνο χαστούκι στην προπαγάνδα του ευρωατλαντικού «μονόδρομου», αλλά και εφαλτήριο για να αποκτήσει αυτή η στάση πολιτικά - ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά. Να μεταφραστεί ακόμα πιο μαζικά σε αγωνιστική δράση ενάντια στα ΝΑΤΟικά σχέδια και την εμπλοκή της χώρας μας σ’ αυτά.

 

Μόνοι τους και...όλοι μας!

Όλοι μας που όλο αυτό το διάστημα λέμε «ως εδώ» γνωρίζοντας πως:

  • Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει σύγκρουση με τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών, την πολεμική εμπλοκή και τους κινδύνους που γεννά για το μέλλον μας!
  • Με δυνατό ΚΚΕ δυναμώνει η πορεία να γίνει ο ίδιος ο λαός αφέντης στον τόπο του, κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, σε μια Ελλάδα έξω από το ΝΑΤΟ και χωρίς βάσεις του θανάτου.