Skip to content

Κάλεσμα της ΚΝΕ προς τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες των ΙΕΚ:Οι σπουδαστές των ΙΕΚ κερδίζουμε τα δικαιώματά μας με δυνατό ΚΚΕ!

IEK_Site
Date:
Μαΐ 7, 2023

 

Διάβασε την Ανακοίνωση σε PDF

 

Οι σπουδαστές και σπουδάστριες των ΙΕΚ έχουμε επιλογή για να διεκδικήσουμε καλύτερες σπουδές και συνθήκες εργασίας!

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ
Γιατί μέσα στη Βουλή και έξω στους δρόμους του αγώνα παλεύει για την ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης. Με δεκάδες κινητοποιήσεις, με ερωτήσεις, αναφορές, προτάσεις νόμων στη Βουλή.

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ
Γιατί θέλουμε ζωή με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και όχι να είμαστε εργαζόμενοι “μιας χρήσης”. Ο αξιοπρεπής μισθός, η σταθερή δουλειά, το 8ωρο, οι άδειες και το ρεπό, οι διακοπές, η πρόσβαση στον πολιτισμό, στον αθλητισμό είναι δικαιώματα και όχι πολυτέλεια!

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ
Γιατί οι δυνατότητες της εποχής μας δείχνουν πως μπορούμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα. Αντίθετα σήμερα οι πολλοί ζούμε χειρότερα για να βγάζουν αμύθητα κέρδη οι λίγοι. Όλα τα άλλα κόμματα είναι  δεσμευμένα στα “θέλω” των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ
Γιατί διεκδίκησε μαζί με τους σπουδαστές να πάρουμε πάσο, επίδομα στέγασης, να πληρωνόμαστε την πρακτική μας άσκηση. Αγωνίζεται για να μη μείνει κανένας σπουδαστής που κάνει την πρακτική του χωρίς μισθό! Κατέθεσε δεκάδες σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή και στήριξε τα αιτήματα των Συλλόγων Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ.

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ
Γιατί δε θες “μια από τα ίδια”, να χαρίσεις την ψήφο σου στα κόμματα που κυβερνούν ή κυβέρνησαν τη χώρα! Η πολιτική τους οδήγησε σε εγκλήματα όπως στα Τέμπη και ετοιμάζουν ακόμα χειρότερα! Το ΚΚΕ δεσμεύεται να τους κάνει τη ζωή δύσκολη, δεν παζαρεύει την ψήφο σου, δε θα στηρίξει ούτε θα ανεχθεί καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Τι κρίνεται πραγματικά σε αυτές τις εκλογές
Ή θα είναι ισχυρή η όποια κυβέρνηση που θα προκύψει και θα συνεχίσει ακάθεκτη την επίθεση στις ζωές όλων μας για χάρη των λίγων.
Ή θα είσαι ισχυρός εσύ, ο λαός και η νεολαία με ισχυρό ΚΚΕ απέναντι στις αντιλαϊκές αστικές κυβερνήσεις!

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και όλα τα κόμματα του συστήματος πρέπει να καταδικαστούν!
Πίσω από τις παχιές κουβέντες όσων κυβέρνησαν για την “καλύτερη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας”, μιλούν οι αριθμοί για την πραγματική κατάσταση.
55% των αποφοίτων βρίσκει εργασία ανάλογη της ειδικότητάς του
24% η ανεργία των αποφοίτων
32% η ημιαπασχόληση
7,37 μήνες το μέσο χρονικό διάστημα εύρεσης εργασίας μετά την αποφοίτηση

«Η πρακτική άσκηση αποτελεί μέρος της φοίτησης, δεν αποτελεί τυπική εργασία όπως την ξέρουμε… γι’ αυτό τα εργασιακά αιτήματα των σπουδαστών δεν μπορούν να ισχύσουν»
Ν. Κεραμέως, Υπ. Παιδείας της ΝΔ

«Δίκαια αιτήματα μεν, αλλά δεν είναι πραγματοποιήσιμα».
Ν. Φίλης, ΣΥΡΙΖΑ

*Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 δεν δέχθηκε ποτέ να συναντηθεί με τους σπουδαστές, μας άφησε χωρίς πάσο και με απλήρωτη την πρακτική άσκηση!

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ!
Παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας!
Σωτήρες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια! Στην πραγματική ζωή μόνο ο λαός σώζει τον λαό!

Χρειαζόμαστε πιο δυνατό ΚΚΕ για να είμαστε εμείς οι σπουδαστές πιο δυνατοί στους αγώνες:

  • Για να είναι το πτυχίο μας η μόνη προϋπόθεση για την εργασία, για εργασία και πρακτική με δικαιώματα, για πραγματικά αναβαθμισμένες σπουδές.
  • Για 100% πληρωμή της πρακτικής άσκησης με πλήρη και συντάξιμα ένσημα, ανά μήνα και όχι εφάπαξ.
  • Για να μην κοπεί κανείς εργαζόμενος σπουδαστής από το ΙΕΚ του λόγω απουσιών και να αυξηθεί το όριο των απουσιών για όσους εργάζονται ή έχουν προβλήματα υγείας
  • Για να έχουμε βιβλία σύγχρονα και δωρεάν ανά ειδικότητα, για να έχουμε σύγχρονα εργαστήρια.
  • Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή δουλειά και μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια.

ΜΟΝΟΙ τους και ΟΛΟΙ μας!
#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ