Skip to content

100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση:Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο δυνατός ο λαός!

platiKKE_25-6
Date:
Ιουν 7, 2023

Στις 25 Ιουνίου μετράει το πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός!

ΓΙΑΤΙ μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα.

ΓΙΑΤΙ μόνο το ΚΚΕ άσκησε τέτοια αντιπολίτευση, μέσα κι έξω από τη Βουλή, στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία της ΝΔ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ψήφιζε αντίστοιχα το 70%.

 

Διάβασε την Ανακοίνωση σε PDF

 

Ο λαός όμως έχει ανάγκη από γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση, γι’ αυτό χρειάζεται πιο δυνατό ΚΚΕ!
Με το 7,2% και τους 26 κομμουνιστές βουλευτές έγινε ένα βήμα. Αυτό το θετικό βήμα μπορούν να το ακολουθήσουν πολλά περισσότερα, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!
Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα κλιμακώσει την πολιτική ενάντια στον λαό για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με τη συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

 

Το ερώτημα είναι εμείς, οι εργαζόμενοι,

ο λαός, οι νέοι και οι νέες πώς θα τους αντιμετωπίσουμε!

  • Θα ανεχτούμε νέα φοροληστεία, περικοπές στο όνομα της “δημοσιονομικής σταθερότητας” που επιβάλλει η ΕΕ;
  • Θα αποδεχτούμε νέα αντιλαϊκά μέτρα, περίπου 350 μέχρι το 2026 (για τα Εργασιακά, την Υγεία, την επιτάχυνση των πλειστηριασμών), που θα πρέπει να ψηφιστούν για να πιαστούν οι στόχοι του περίφημου Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ; Θα πληρώσουμε ξανά εμείς τα δάνειά τους και το ζεστό χρήμα που πάρουν οι όμιλοι για τις μπίζνες τους;
  • Θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα μιας νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης;
  • Θα συμβιβαστούμε με τους κινδύνους που γεννά η μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του ΝΑΤΟ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία; Με τη νέα αποστολή βαρέων όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι;

  • Θα συμβιβαστούμε με τα ΝΑΤΟικά σχέδια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο που αποτελούν αρνητική εξέλιξη για τον ελληνικό λαό και για όλους τους λαούς της περιοχής;

 

ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ...

Με πιο δυνατό ΚΚΕ και πιο δυνατό τον λαό
καμιά αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη!

ΓΙΑΤΙ ΞΈΡΕΙ & ΜΠΟΡΕΊ να τα βάλει με τις κυβερνήσεις, την άρχουσα τάξη και την αντιλαϊκή πολιτική! Για να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αντίστασης, για να συνενωθούν σε ένα πανελλαδικό κίνημα αμφισβήτησης και σύγκρουσης.

ΜΠΟΡΟΎΜΕ να σώσουμε τη λαϊκή κατοικία και τους μικρούς επαγγελματίες από τα funds και τα "κοράκια", που ετοιμάζουν νέες εξώσεις αξιοποιώντας τους νόμους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΠΟΡΟΎΜΕ να παλέψουμε για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις και μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων, κόντρα στο νομοθετικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ που προστατεύουν τα κέρδη της εργοδοσίας.

ΜΠΟΡΟΎΜΕ να παλέψουμε ενάντια στην υποβάθμιση των όρων μόρφωσης των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

ΜΠΟΡΟΎΜΕ να παλέψουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, με τα οποία συμφωνούν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΡΑΤΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΉ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ, δυναμώνοντας τους συλλογικούς αγώνες κόντρα στον συμβιβασμό και την απογοήτευση που καλλιεργούν οι δυνάμεις της «κεντροαριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) τροφοδοτώντας έτσι και τη ΝΔ. Μόνο μαζί με το ΚΚΕ μπορούμε να δημιουργήσουμε ρωγμές στον αρνητικό συσχετισμό. Όλα αλλάζουν όταν το αποφασίζουν με τη δράση τους οι πολλοί!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΔΕΣΜΕΎΣΕΙΣ στο σύστημα. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντισυστημική.

ΓΙΑΤΙ στο δίλημμα “ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους” επιλέγουμε τις ζωές μας παλεύοντας ενάντια στα μικρά και μεγάλα “Τέμπη” που ζει κάθε μέρα ο λαός.

ΓΙΑΤΙ κόντρα στη μιζέρια και το “τίποτα δεν γίνεται” αναδεικνύει τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας στη δουλειά, τη μόρφωση, τη Υγεία, τον ελεύθερο χρόνο, τον Πολιτισμό, την προστασία της ζωής του λαού και του περιβάλλοντος.

ΓΙΑΤΙ ξέρουμε πού θα είναι το ΚΚΕ την επόμενη μέρα, σε αντίθεση με κόμματα-φαντάσματα που με “θόρυβο” εμφανίζονται και “αθόρυβα” αποσύρονται όταν έχουν ολοκληρώσει την αποστολή τους για λογαριασμό του συστήματος.

ΓΙΑΤΙ έχει μέτωπο στον φασισμό και το θερμοκήπιό του, το σύστημα της εκμετάλλευσης. Δεν δίνει συγχωροχάρτια ντροπής στους ναζί, όπως κάνουν άλλα κόμματα.

ΓΙΑΤΙ έχει πρόγραμμα εξουσίας - διακυβέρνησης με τον λαό στο τιμόνι της εξουσίας, πραγματικό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγεται. Γιατί στη σημερινή βαρβαρότητα υπάρχει διέξοδος για τα συμφέροντα του λαού, στη σύγκρουση και την ανατροπή του
σάπιου, διεφθαρμένου συστήματος.

 

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής

με ΚΚΕ δυνατό!

#ΜΟΝΟ_ΚΚΕ